Een overzicht van enkele bijzondere projecten die ik heb gerealiseerd.

2016 Opzetten monitoring

Middels peassler PRTG opzetten van uitgebreide monitoring van netwerk en servers. Niet alleen zijn we zo storingen voor, maar ook bij performance problemen zijn de gegevens van toen het nog goed was" zeer waardevol. (Of terug kunnen kijken bij klachten in de trant van "het was gisteren traag")

2015 VEEAM implementatie aangepast t.b.v. off-site datacenter

In de oude situatie stonden de servers in huis. Dagelijks werden USB schijfen gewisseld om dag / week en maand backup's te hebben.
In de nieuwe situatie wordt gebruik gemaakt van de VEEAM wan optimalisatie om niet alleen 5 restire-points in het datacenter te hebben, maar ook 20 restore-points op het kantoor, aangevuld met een maand-restorepoint. Dit alles gebruik makend van zo veel mogelijk bestaande hardware (o.a. een Synology als iSCSI target).

2015 IP plan nieuwe opzet kantoor en server locaties

Leeuwendaal advies verhuisde naar twee nieuwe kantoren. In de nieuwe kantoren was geen plaats voor de servers. In samenwerking met hun internet en WAN provider Dataweb een nieuw IP plan gemaakt op basis van de beschikbare data verbindingen en apparatuur. De basis installatie van de nieuwe locale switching en wireless is uitgevoerd door Securelink

2013/2014 Optimalisatie gebruik glasvezel WAN

De scholengroep Leonardo da Vinci in Leiden maakt gebruik van diensten van SLIB. Dit was een paraplu aanbieding met vier diensten:
-glasvezel door leiden
-internet toegang
-DNS server en routerings diensten
-belichting van de glasvezel

Op basis van deze verbinding was gekozen om de servers te centraliseren in een van de knooppunten van SLIB. Bij het verlopen van het bestaande contract is gekeken naar al deze diensten. Het contract is toen opengebroken, en de belichtings dienst is er uit gehaald. (Deze dienst gaf een enkelvoudige 1Gb verbinding per locatie). Door slim te zoeken, en de juiste 10Gb-BX glasvezelmodules te vinden, heb ik een redundante 10Gb verbinding kunnen realiseren op de zelfde vezels, en dat bijna budget neutraal. Leuke uitdaging was nog dat de switches aan de verschillende kanten van de verbinding niet van het zelfde merk waren, HP Procurve en Dell Force 10.
Belangrijkste gebruikte technieken, OSPF, VRRP, 10Gb-BX

2011/2012 software packaging t.b.v. overstap windows 7

Op basis van Scense application delivery meegewerkt in een vertraagd project voor een waterschap. Als 2e lijns packager toegevoegd aan het team.